Trut(h) is een hond die gemuilkorfd dient te worden

Anna van Hoof en Wim Bouwens

zo 27 okt

vr 25 okt
Theater
trut(h)_01

Een theatersolo over de vraag of Toneel tegenwoordig ook maar íets te betekenen heeft. Is haar rol niet enkel nog commercieel? Plat vermaak? Egotripperij? Stoffig? Irrelevant? Elitair? Duur? Overbodig? Saai? Onbegrijpelijk? Is het niet één van de vele keuzes van tijdverdrijf of gewoon een linkse hobby?!

Dit bijtende theater gaat over de overbodigheid van ‘het toneel’ in onze tijd. In een slim spel wisselt de acteur voortdurend tussen de rol van de nar in het hier en nu, en de rol van de nar in King Lear. Zijn grappen en commentaren hebben geen vat meer op een brandende wereld , waarin de waarheid niet gezegd kan worden. Noch recht voor zijn raap, noch verpakt in een grap.

Shakespeare laat de falende nar, voordat hij het toneel letterlijk verlaat, zeggen: “Truth’s a dog must to kennel”. Daarop geïnspireerd schreef de Britse schrijver/regisseur/performer Tim Crouch een gelijknamige toneeltekst die in 2022 in première ging op het theaterfestival van Edinburgh en is gespeeld in oa London, New York, Hong Kong, Avignon, Dublin en Lissabon.

Vertaling: Wim Bouwens / Anna van Hoof
Regie: Anna van Hoof
Spel: Wim Bouwens
Sounddesign: Chris Oelmeijer

25-10-2024 - 21:00
26-10-2024 - 21:00
27-10-2024 - 16:00
Kleine Zaal
€ 15.00 (Standaard)