RJSolo

Robert Jan Stips

zo 2 feb
Muziek
Robert Jan Stips fotograaf Marco Bakker-min

Het is ruim 50 jaar geleden dat Robert Jan Stips met SUPERSISTER naar aanleiding van hun eerste hitsingle She Was Naked op verrassende wijze acte de présence gaf op het inmiddels historische Holland Pop Festival in Kralingen en bij het grote publiek in 1970 al een geheel eigen plek veroverde.

Sindsdien heeft hij die eigen plek alleen maar weten te verstevigen via vele succesvolle samenwerkingen met bands als GOLDEN EARRING, SWEET d’BUSTER, TRANSISTER, GRUPPO SPORTIVO, FREEK de JONGE en natuurlijk nog immer aktief met NITS (vieren in 2024 hun 50 jarig bestaan) én SUPERSISTER.

In RJSolo speelt hij een avondvullend programma waarin hij, aan de vleugel of piano, met een niet aflatend plezier en enthousiasme zijn inmiddels legendarische muziekverleden doorkruist.  Stips speelt de hits, zingt en vertelt over wat hij die ruim 50 jaar heeft gemaakt en meegemaakt en laat daarnaast ook recenter werk horen.

Robert Jan stelt elke avond zijn RJSolo weer opnieuw samen, zo heeft het publiek heeft óók de mogelijkheid mee te doen in de keuze van de – inmiddels zo’n 400 – te spelen songs  door één of meer verzoeknummers in te dienen, waardoor elke avond RJSolo ook voor hemzelf  weer verrassingen met zich mee kan brengen. Een avond met iemand die het podium inmiddels als zijn thuis ervaart en ook nu nog – na 50 jaar – garant staat voor een avond spannende, bijzondere en afwisselende (pop)muziek waarin de tijd werkelijk voorbij vliegt.

Stuur uw verzoeknummer naar: verzoekjes@stips.net

Één simpele spelregel: Robert Jan moet het ooit ’n keer (mee)gespeeld, (mee)geschreven of (mee)opgenomen hebben.

Beeld: Marco Bakker

02-02-2025 - 16:30
Grote Zaal
€ 22.50 (Standaard)