Fris

Martijn Kardol

zo 27 okt
Cabaret Try-out
Martijn Kardol_Fris_liggend_Mark Engelen_lage resolutie

Stel je kunt helemaal opnieuw beginnen. Gewoon een druk op de knop en je reset de boel. Hoe fijn zou dat zijn? Martijn Kardol heeft een poging tot een frisse start gewaagd: een kind, een nieuwe woonplaats en een nieuwe voorstelling. Soms valt nu eenmaal alles samen. Te mooi om waar te zijn? Ja zeker, want de Belastingdienst weet je nog steeds te vinden, je blijkt toch iets meer op je ouders te lijken dan dat je voor ogen had en hoe ‘Fris’ ben je nog na anderhalf uur op het podium?

We komen allemaal wel op een punt in ons leven, waarop een frisse start erg ‘Welkom’ is. ‘Bang’ dat je geschiedenis je blijft achtervolgen? Tsja, dat is nu eenmaal ‘De Situatie’. En hoe ‘Ver van je bed’ het ook lijkt, ooit komt het op je pad.

Na drie avondvullende cabaretprogramma’s en afgelopen theaterseizoen zijn musicaldebuut (waarbij hij direct een nominatie voor de Musical Award beste mannelijke bijrol in de wacht mocht slepen), is Martijn terug in het theater met een nieuwe solo. Verwacht een mix van pijnlijk herkenbare situaties, absurde wendingen en hilarische anekdotes. Na een avond met Martijn zijn je buikspieren weer getraind en kun je de boel weer prima relativeren.

Martijn Kardol is met regelmaat te horen als columnist op de radio (3FM, Radio Veronica en Radio 538). Ook schrijft hij voor het satirische programma Plakshot van de VPRO en is hij vast onderdeel van het iconische radioprogramma Spijkers met Koppen op NPO Radio 2.

Regie: Owen Schumacher
Beeld: Mark Engelen en Elysa Koeleman

Eerder geschreven over Martijn:

“De Situatie is echt een lekker programma geworden van deze verhalenverteller die met elke voorstelling beter en ook prikkelender wordt.”
Theaterkrant, keuze van de criticus

“Cabaret dat iets verder reikt dan alleen maar schuddebuiken van het lachen. Het mag ook ergens over gaan.”
Leidsch Dagblad

“Geraffineerd slim en spits in zijn ideeën.”
★★★★ DVHN

“Kardol slaagt erin actuele thematiek om te zetten in geestig cabaret, en daarbij zingt hij ook nog eens drie mooie liedjes.”
★★★★ Volkskrant

“De show is afwisselend, er wordt bijna onafgebroken gelachen en Kardol is absoluut een multitalent”
★★★★Theaterparadijs


Website: www.martijnkardol.nl
Facebook: www.facebook.com/MartijnKardol
Instagram: www.instagram.com/MartijnKardol
YouTube: www.youtube.com/@MartKard

Prijzen
Nominatie Musical Award voor beste mannelijke bijrol 2024
Nominatie Neerlands Hoop 2018
Jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2016
Jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2015

27-10-2024 - 15:00
Grote Zaal
€ 20.00 (Standaard)